Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri

Halkla ilişkiler, bir kurum ile halk arasındaki ilişkiyi ifade eder.Halkla ilişkilerin temel amacı; dergi, gazete, haber kanalı, web sitesi, blog, sosyal medya gibi hem geleneksel hem de dijital medyada yer alan içerikleri kullanarak temsil ettiği kurum, kuruluş veya markayı hedef kitlesine tanıtmak ve bunu yaparken olumlu bir imaj yaratmaktır. Ayrıca halkla ilişkiler bünyesinde; pazarlama, tanıtım, reklam, marka yönetimi ve kurumsal iletişim gibi alanları da barındırır.

Halkla İlişkiler

Halkla ilişkiler, kamuoyundaki imajın güçlendirilmesindeki en büyük etken olduğu için  özel ve kamu kurumları bu alana yaptığı yatırımları arttırmaya başlamıştır.

Neden Halkla İlişkiler

Halkla ilişkiler alanı; içerisinde psikoloji, sosyoloji, pazarlama gibi pek çok alanı bulundurduğu için çok geniş bir çalışma alanına sahiptir.

·         Güçlü sözlü iletişim becerisi

·         Güçlü yazılı iletişim becerisi

·         Yaratıcı düşünme yeteneği

·         Analiz etme yeteneği

·         Güçlü dijital okuryazarlık

·         Stratejik düşünebilme yeteneği

·         Problem çözebilme becerisi gibi özelliklere sahipseniz halkla ilişkiler alanında başarılı bir kariyer elde edebilirsiniz.

Halkla İlişkiler Görevlileri Ne Yapar?

• Basın bültenlerini yazma ve dağıtma
  • Toplantılar için konuşma metinleri hazırlama
  • Bir firma hakkında satış konuşmaları yazmak ve doğrudan gazetecilere göndermek
  • Kamusal erişim ve medya ilişkileri için tasarlanmış özel etkinlikler oluşturma ve yürütme
  • Firma veya firmanın iletişimi hakkında pazar araştırması yapmak
  • Kişisel iletişim ya da referans yoluyla iş bağlantılarının genişletilmesi ve etkinliklere sponsorluk yapmak
  • Web için yazı yazmak ve blog oluşturmak
  • Kriz yönetimi konusunda etkin rol oynamak
  • Sosyal medya tanıtımları ve çevrimiçi olumsuz görüş ve şikayetleri yanıtlamak

ALANLARA AİT DAL LİSTESİ VE DALLARIN ÖZELLİKLERİ

Halkla İlişkiler alanına ait, sadece Halkla İlişkiler dalı okutulmaktadır.

Dala Ait Dersler

·         Mesleki Gelişim Atölyesi

·         Halkla İlişkilerde Yazma ve Konuşma

·         Halkla İlişkiler ve İletişim

·         Ofis Uygulamaları

·         Halkla İlişkiler ve Meslek Uygulamaları

·         Halkla İlişkiler ve Medya

·         Mesleki Hukuk

·         Halkla İlişkilerde Bütünleşik Pazarlama İletişimi

·         Halkla İlişkiler ve Reklam

·         Yeni Medyada Halkla İlişkiler

·         Çağrı Merkezi İşlemleri

·         İşletmelerde Mesleki Eğitim

Sertifika Dersleri:

Öğrenciler birbirleriyle ilgili seçmeli dersleri birlikte aldıkları takdirde alanlarına ait alt meslekleri belgelendiren sertifikalar almaya da hak kazanıyorlar. Bu sertifikalar sayesinde mezun öğrencilerin istihdam edilmesi kolaylaşıyor.

Halka İlişkiler Alanına Ait Sertifika Dersleri

Sertifika Adı: Müşteri Temsilcisi

*  Tanıtım Faaliyetleri

*  Müşteri Temsilciliği

*  Halkla İlişkilerde Metin Yazarlığı

·         Sertifika Adı: Rekreasyon Elemanı

*  Rekreasyon

*  Organizasyon

·    Sertifika Adı: Organizasyon Sorumlusu

*  Tanıtım Faaliyetleri

*  Organizasyon

·    Sertifika Adı: Dijital Beceriler

* Programlama

*  Dijital Tasarım

* Sosyal Medya

Alanın Staj/MeslekiEğitim Bilgileri

Mezun olan öğrenciye, alan ve dalını gösteren diploma ve iş yeri açma belgesi ile birlikte seçmeli meslek dersleri ile ulaşabileceği ilgili mesleklere ait sertifika verilmektedir.

Staj/Mesleki eğitim; öğrencilerin mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranış geliştirmelerini, okulda olmayan tesis, araç gereci tanıyarak gerçek üretim, hizmet ortamına ve iş hayatına uyumlarını sağlamak amacıyla yaptırılır. Staj programının içeriği; ilgili sınıf/sınıflara ait kazanımlar esas alınarak temrin, iş, proje, deney veya hizmetin uygulanmasını sağlayacak şekilde zümre öğretmenler kurulu tarafından hazırlanır.

Öğrenciler eğitimini aldığı dalda faaliyet gösteren bir işletmede Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili hükümlerine göre işletmelerde mesleki eğitimini yapar. İşletmelerde mesleki eğitiminin ders içeriği, bölgesel ihtiyaçlar, işletmenin faaliyet gösterdiği meslek alanını da dikkate alarak okuldaki koordinatör öğretmenler, alan öğretmenleri ve işletme yetkililerince belirlenir.

Yayın: 18.10.2014 - Güncelleme: 15.12.2023 21:59 - Görüntülenme: 4915